12 Mart 2017

Elmalı Magnolia

Geçen hafta sonu buzdolabında kalan elmaları bitirmek için elmalı kurabiye yaparken, harika bir tatlı keşfettim; elmalı magnolia. Öyle güzel oldu ve beğenildi ki şiddetle tavsiye ediyorum. Hatta artanları değerlendirmek için değil farklı bir lezzet için özellikle yapın. Magnolia can, elmalı magnolia daha da can :)
 
Ben elmalı kurabiye için hazırladığım içten artanları kullandım ancak bu postta elmalı magnolia için özel malzeme ve tarif veriyorum. Siz, dilediğinizi kullanabilirsiniz.


Malzemeler:

Altı ve ara katları için;
  • 1 paket Eti Burçak klasik bisküvi
  • 2 orta boy elma
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
  • İnce ince dilimlenmiş 1/2 elma
Yapılışı:
  1. Burçak bisküvileri rondoda iyice ufalanıncaya dek çekin.
  2. Elmaları rendeleyip şeker ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tarçın ekleyerek yaklaşık bir dakika kadar tüm malzemeyi birlikte pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Sütü tencereye koyun ve kaynatmaya başlayın, o esnada pirinç unu ile nişastayı bir kapta kaynayan sütten aldığınız birkaç kaşık sütle iyice ezin. Ardından oluşan karışımı yavaş yavaş kaynayan süte ekleyerek muhallebinizi hazırlayın. Pişmeye yakın vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın ve ateşten alın.
  4. Muhallebi kaplarınıza sırasıyla bisküvi, elmalı karışım ve muhallebi koyun.
  5. İyice soğuttuğunuz ve dinlendirdiğiniz elmalı magnolialarınızı, bisküvi kırıntıları ve elma dilimleri ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun :)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder